שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/04/2011 | 18:07 | מאת: ירון

שאלה נוספת- מדוע יש הבדלים בסימפטומים של סכיזופרניה והפרעת אישיות גבולית ?- הרי בשניהם הבסיס למחלה הוא עודף דופמין. תודה ירון

27/04/2011 | 23:34 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום ירון. ראה תשובה קודמת. רק נאמר ש-א) הם ההפרעות שונות. ב) עודף דופמין זה לא הבסיס של הפרעות אישיות. ג) עודף דופמין זה גם לא הבסיס של סכיזופרניה - אמנם במקרה זה יש קשר לבין פעילות דופמינרגית לבין תסמינים פסיכוטים אך סכיזופרניה היא הפרעת מורכבת ביותר (למעשה מעין "סל" של הפרעות שונות שעונות על קריטריונים מסויימים) עם גורמים סביבתיים, גנטיים, התפחתותיים ועוד. דופמין זה רק חלק קטן מהעניין. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה