סכיזופרניה ורישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/04/2011 | 15:19 | מאת: דב

שלום אני חולה סכיזופרניה. הוצאתי רישיון לפני מספר שנים אז עוד לא ידעתי ולא אובחנתי כחולה סכיזופרניה (אין לי שום עבירות תנועה). האם במצב הנוכחי יש זכות למשרד התחבורה או משרד הבריאות לפסול רישיון נהיגה עקב סכיזופרניה? האם בכלל פוסלים רישיון נהיגה למי שיש סכיזופרניה? כל טוב דב

23/04/2011 | 02:09 | מאת: ירין

אשאל אותך זאת, האם גם היום יש לך אפס עבירות תנועה? אם עדיין אין לך שום עבירות תנועה אל תדווח להם בכלל. יש להם זכות לעשות מה שהם רוצים, 2 ראיות לכך הן הגהנום הבירוקיטי עד שהוצאתי רשיון, וחולי סרטן שעם קבלת האבחנה נשלל מהם הרשיון. תהיה טוב - יהיה טוב ירין

23/04/2011 | 15:07 | מאת: דב

אכן יש לי אפס עבירות תנועה. השאלה האם זה חוקי לפסול?

27/04/2011 | 16:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום דב. בעקרון כל רופא שמתרשם שיש סכנה פוטנציאלית בהמשך הנהיגה ברכב יכול לדווח על כך למרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים). זה יכול להיות על רקע בעיות גופניות (כגון אפילפסיה), בעיות נפשיות, שימוש בסמים וכד'. לאחר שהרופא מדווח למרב"ד, יכולים שם לזמן את המטופל למבדקים. לאחר המבדקים הם יכולים להחליט או על פסילת רשיון, או על התלייתו (פסילה זמנית) או להשאיר את הרשיון על כנו. יש להדגיש שכל זה מביצע רק במקרה שהרופא אכן התרשם שיש סכנה ממשית בהמשך הנהיגה. זה לאו דווקא קשור לאבחנה מסויימת, ואין דיווח אוטומטי, גם כשמדובר בסכיזופרניה. מטופלים רבים המתמודדים עם סכיזופרניה ממשיכים לנהוג ללא הגבלה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

17/05/2011 | 13:44 | מאת: ירין

תראה אני הוצאתי רשיון אחרי שאובחנתי בידיעה מוחלטת שלהם. אבל אם היה לך רשיון נהיגה לפני האבחנה, אישית אני מציע לך להשאיר אותם בערפל בנוגע למחלה. יותר טוב ככה.

מנהל פורום סכיזופרניה