הקלות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/04/2011 | 15:06 | מאת: יריב

דוקטור שלום וחג שמח! אני חולה בהפרעת אישיות סכיזוטיפלית בנוסף להפרעת אישיות אובססיבית. הההתקפים הכי חזקים מגיעים כתוצאה מחוסר שינה בלילה או במקרה שמעוררים אותי פתאום מאמצע שינה עמוקה וכנל גם לגבי שעות בוקר מוקדמות(סביבות 5-7 בבוקר).כל השאר היום התפקוד הוא פחות או יותר בסדר(למעט שעות אחר הצהריים שבהם אני חייב לנוח כשעה אחרת יש לי התקפים חזקים בשעות הערב 7-8) למעט פעולות שדורשות ריכוז ממושך ואני חייב לאכול כל כמה שעות כדי לאזן את רמת הסוכר ולהביא לשחרור מועט ככל האפשר של קורטיזול וכניסה למצב לחץ. רציתי לדעת האם אני זכאי לקבל הקלה ממשמרות לילה ומשמרות בוקר מוקדמות ואם כן היכן אני מקבל את זה- אני צריך להגיע לפסיכיאטר מיוחד שמתמחה בהקלות ואישורים רפואים? האם ההקלות האלה תקפות גם לגבי המילואים? בנוסף עוד שאלה- איזה תרופה מבין השלוש הבאות הכי מומלצת לדעתך להפרעה שלי(מבחינת תופעות לוואי הכי מועטות): טריפלופרזין או מולינדון או לוקספין? יריב

27/04/2011 | 16:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יריב. לא ברור לי למה אתה מתכוון ב"התקפים" - התקפי חרדה? התקפים פסיכוטים? אובססיות? בכל מקרה אתה שואל איך מקבלים הקלות בעבודה. ובכן, באופן כללי פונים לרופא תעסוקתי עם המלצה מפסיכיאטר (פרטי או ציבורי). כנ"ל לגבי מילואים - אתה מביא את המלצת הפסיכיאטר לרופא צבאי שיפנה את זה הלאה לגורמי הצבא המוסמכים. כל זה כמובן רק אם הפסיכיאטר בכלל הסכים לאחר בדיקה מקיפה שאכן יש מקום להקלות כלשהם. לשאלתך השניה - שלושת התרופות שאתה מציין (טריפלופרזין או מולינדון או לוקספין) הם תרופות נוגדות פסיכוזה מהדור הראשון, שלושתם תרופות ישנות למדי שכבר לא בשימוש נפוץ (ומולינדון כבר לא מיוצר בכלל) ויש להם לא מעט תופעות לוואי. כמו כן לא ברור אם אתה בכלל צריך תכשיר אנטי פסיכוטי - זה הרי תלוי בתסמינים שלך. במידה וכן, בד"כ עדיף תכשיר מדור שני או תכשיר מדור ראשון עם פחות תופעות לוואי. בכל מקרה תפנה לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה