שכחתי לציין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/04/2011 | 18:03 | מאת: יעל

כי אני סטודנטית שנה שנייה ושנה שעברה הקליטה שלי הייתה מצויינת. קראתי את החומר במהירות והבנתי אותו. וגם הייתי מבינה תוך כדי ההרצאות הייתי רושמת כל מילה שיצאה מפי המרצה והייתי מבינה את החומר תוך כדי ההרצאה. שנה שעברה לקחתי לוריוון 100 מ"ג בבוקר ובערב. אולי הסיבה זו האינווגה? עכשיו אני מרגישה טוב-אין לי מחשבות שווא. רק יש לי ירידה במצב רוח וחוץ מזה אין לי סימנים שליליים או חיוביים. תודה מראש

10/04/2011 | 16:17 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יעל. אין לי אפשרות לאבחן את הסיבה לירידה ביכולות הריכוז והקליטה דרך פורום אינטרנט. אני גם לא יודע למה את מקבלת אינווגה. באופן כללי ניתן לומר שפגיעה ביכולות קוגניטיביות יכולות להיות (בין השאר) בשל הפרעות בהלך החשיבה (סימנים חיוביים), פגיעה בריכוז ובזכרון עבודה (סימנים שליליים), דכאון, בעיה גופנית (כגון הפרעה בבלוטת התריס), תופעת לוואי של תרופה ועוד סיבות רבות אחרות. אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר לצורך אבחון מעמיק והחלטה טיפולית בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה