תסמינים שליליים ומבנה מוח

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/04/2011 | 16:04 | מאת: יואל

שלום! האם יכול להיות שלאדם סכיזופרן יהיו סימנים שליליים וסריקה מוחית תהיה תקינה ללא אבנורמליות מוחיות ? תודה על תשובתך

10/04/2011 | 16:10 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יואל. תלוי על איזה סריקה אתה מדבר. בבדיקות רגילות (כגון CT) בדרך כלל לא יראו סימנים ספציפיים בסכיזופרניה ולעיתים רואים סימנים בלתי ספציפיים כגון הגדלה של החדרים (שמעידה על ירידה מסויימת בנפח המוח). בבדיקות יותר מתקדמות (כגון fMRI, PET, DTI) ניתן לראות לפעמים שינויים תפקודיים, בד"כ באיזורים פרה-פרונטלים - אולם יש לציין שגם אלה לא ספציפים לסכיזופרניה. יש לזכור שסכיזופרניה אינה "מחלה" אחידה אלא מצבור של תסמינים עם הטרוגניות רבה בין המטופלים המאובחנים, ועם מנגנון תורשתי וסביבתי מורכב. אז לשאלתך - אכן תתכן סריקה תקינה אצל מטופל המאובחן עם סכיזופרניה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

18/04/2011 | 13:33 | מאת: בן יעקב

האמת אני מקווה שאתה שואל בתור חוקר וכדו' בלבד. כי מתמודד עם סכיזופרניה צריך להתמקד בשיקום והחלמה ולא "להתעמק" בדברים כאלו, לא יוצא מכך כלום. אגב, אשמח לציין לך מאמר שלי שנקרא "תסמינים שליליים- הגישה המעצימה מול המייאשת" נמצא באתר לשמ"ה. במאמרים, מאת בן יעקב. אני מתמודד עם מחלה סכיזואפקטיבית.

מנהל פורום סכיזופרניה