נכות נפשית (רמיסיה חלקית?)

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/08/2010 | 10:32 | מאת: יצחק

שלום רב דוקטור\פרופסור ברצוני לשאול שאלה ואשמח לקבל את תשובתך בנושא אני הייתי מאושפז עקב סכיזופרניה לא מאורגנת (בין היתר שמעתי קולות והיו לי מחשבות שווא ומחשבות ודיבור הבפרני) לפני כמה ימים השתחררתי וסימנים אלו (שלמיטב הבנתי נקראים סימנים חיוביים או לא מאורגנים) חלפו ואני לא במצב פסיכוטי יותר אך לעומת זאת אין לי מוטיבציה בכלל ,אין לי רצון לעשות כלום אני לא נהנה מכלום ולעיתים יש לי צחוקים בלתי הולמים וקשה לי לשלוט עליהם ואני אדיש לדברים האם מצב זה מבחינת הביטוח לאומי נחשב לרמיסיה חלקית או מלאה ? האם ניתן לקבל במצב זה קצבת נכות? מיותר לציין שאני לא יכול לתפקד בעבודה ולכן אני לא עובד אשמח לקבל את תשובתך בעניין

27/08/2010 | 15:21 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יצחק. מטרת הפורום הוא לא לקבוע אחוזי נכות. אציין שבאופן כללי אבחנה של סכיזופרניה (ובמיוחד אם יש אשפוזים) היא הפרעה שברוב המקרים מוכרת ע"י הביטוח הלאומי לצורך קבלת קצבת נכות. לצורך התחלת התהליך פנה לפסיכיאטר המטפל ולעובד/ת סוציאלי/ת בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה