עזרא לבן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/04/2011 | 01:52 | מאת: אבי בר

שלום רב בני סובל שנים רבות מניתוק מוחלט בבדידות ללא חברים.היה מסתגר בתוך עמצו בחדר עם המחשב.ולאט לאט מצבו החמיר למצב של עוויתות בפנים חוסר תקשורת סביבתית.ומעשים לא סבירים ולא אנושיים לעצמו. לאחר בדיקות מקיפות צילמוי CT מוח והתייעצות עם רופאים פרטיים לא קיבלתי איזשהוא אבחנה סופית ומוחלטת...לצערי בחודש האחרון מצבו של בני החל להידרדר.בהמלצת הרופא שטיפךל בו הפנה אותי בדחיפות למיון.. לאחר בדיקות כל המסמכים ושיחות עם הבן אובחן כחולה בסכיזרורפניה. הרופאים המליצו לי לאשפזו במחלקה הפסיכיאטרית..מצב שקשה לי מאוד לקבל או לבצע .ועל כן לקחתי את הבן הבייתה . אני וכל משפחתי מוכנים לתת ולעשות הכל בכל מחיר רק שלא יאושפז בבית החולים במחלקה פסיכיאטרית. האם תוכל להמליץ לי דרך טיפולית מוסד פרטי..מכון פרטי ..רןפאים אחיות פרטיים שיכולים לעזור לנו.. לצערי אשתי עברה שנתיים קשות במחלה של לימפומה ....וכו' ומאוד קשה לה ולכל המשפחה להתמודד עם המצב .. אודה לך על תגובתך והעזרה ... אבי בר

03/04/2011 | 12:13 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. במקרים הדורשים בירור פסיכיאטרי מעמיק בכל זאת עדיף לשקול אשפוז - הרי באשפוז יש צוות שלם של פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים, מרפאים בעיסוק, מטפלים משפחתיים, אחים ואחיות ועוד - שיכולים לבנות תכנית אבחונית מקיפה, תכנית טיפולית ושיקומית. לפעמים הרתיעה הראשונית מהרעיון של אשפוז פסיכיאטרי נובע מ"סטיגמה" שיש בחברה לגבי בתי החולים הפסיכיאטרים שהיא בד"כ לא מוצדקת כלל ועיקר. אני מציע לכם לערוך ביקור ולהתרשם בעצמכם. יחד עם זאת - אינכם חייבים, ויש אופציות טיפוליות אחרות שלא דורשות אשפוז. ניתן לפנות לטיפול פסיכיאטרי במרפאת בריאות הנפש באיזור מגורכם (בחינם) או לפנות לפסיכיאטר פרטי (ואתם יכולים להיעזר באינדקס הרופאים באתר זה - http://www.doctors.co.il/dr). גם כך ניתן יהיה להציע אפשרויות טיפוליות ושיקומיות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה