סכיזופרניה וטיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/03/2011 | 16:28 | מאת: רונית

האם ייתכן ששילוב של טיפול פסיכולוגי ביחד עם התרופות יכול לעזור לחולה סכיזופרניה?

03/04/2011 | 11:17 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בקצרה - בהחלט כן. וקצת יותר פירוט - טיפולים פסיכולוגים אצל סובלים מסכיזופרניה יכולים לעזור בלהגביר יכולות חברתיות, להוריד תדירות של אשפוזים, ללמד מנגנוני התמודדות עם תופעות פסיכוטיות כגון הזיות שמיעה, ואף לעזור להפריך מחשבות שווא. מדובר בעיקר בטכניקות של CBT (טיפולים התנהגותיים קוגניטיבים) אך גם בגם מגוון שיטות פסיכולוגיות אחרות. פחות מדובר על פסיכותרפיה "דינאמית" - אם כי גם לכך יש מקום. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה