הפרעת קשב בחולי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/03/2011 | 15:59 | מאת: בר

איך ניתן לטפל בחולי סכיזופרניה שקיימת אצלם גם הפרעת קשב? מתן ריטלין- יצור גל פסיכוטי חוסמי דופמין(נוגדי פסיכוזה)- יגבירו את הפרעת הקשב מה עושים במקרה כזה? תודה בר

28/03/2011 | 15:42 | מאת: adi

היי, אני מקבלת אפקסור עדי

28/03/2011 | 20:28 | מאת: בר

היי עדי אפקסור ככל הידוע לי זה SNRI זה מעלה נוראדרנלין וסרוטנין...נוראדרנלין הוא די מעורר אמנם לא כמו דופמין אבל עדיין יכול להרע טיפה לסכיזו...איך את מרגישה איתו? תודה בר

03/04/2011 | 10:56 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) ראשית יש בכלל לוודא שמדובר בהפרעת קשב - הרי גם בסכיזופרניה יש פגיעה ביכולות של קשב וריכוז בשל פגיעה בפעילות באיזורים פרהפרונטלים במוח (מה שקרוי "סימנים שליליים"). כמו כן הפרעות בריכוז יכולות להיות בשל הפרעות בהלך החשיבה ("סימנים חיוביים"). בהרבה מקרים מטופלים עם סכיזופרניה אובחנו בעברם כבעלי הפרעת קשב וריכוז ובהמשך התברר שאלה היו בכלל סימנים מקדימים של סכיזופרניה. במקרים כאלה הטיפול יהה מכוון לסכיזופרניה עצמה (דהיינו נוגדי פסיכוזה). 2) גם במקרה שמושכנעים שמדובר בשתי הפרעות בלתי תלויות בו זמנית (סכיזופרניה + הפרעת קשב) הטיפול הוא בעייתי. הריטלין היא תרופה שמעלה רמות דופמין. הטיפול בסכיזופרניה היא בתרופות חוסמות דופמין. לכן יש פוטנציאל להחרפה פסיכוטית תחת טיפול בריטלין. יש תרופות חלופיות שניתן לשקול כגון סטרטרה (amoxetine) שמעלה נוראדרנלין בלבד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה