ממה נובעת ההחמרה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/03/2011 | 09:51 | מאת: לילך

שלום רב, אני נוטלת תרופה במינון קבוע כבר הרבה זמן. אך לקרת סוף חודש בתאריך שאני צריכה לקבל מחזור ואין לי מחזור בעקבות התרופה-אינווגה חלה החמרה במצבי. אני מתחילה לחשוב אודות הסיבות שקרו לי כל מיני דברים בבית החולים ונזכרת בזמן בו הייתי מאושפזת.האם ההחמרה יכולה לנבוע בעקבות שינוי הורמונלי בגוף-בעקבות כך שלא קיבלתי מחזור כבר 3 חודשים? איך ניתן להתמודד עם המחשבות למרות מעקב סדיר אצל הרופא ונטילת תרופות באופן יום יומי במינון קבוע? תודה מראש

25/03/2011 | 13:15 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום לילך. לפעמים תרופות נוגדות פסיכוזה (בעיקר ריספרדל, סוליאן ולפעמים גם אינווגה) גורמות לעליה של הורמון בשם פרולקטין שיכול לגרום להפרעות במחזור. להפרעות במחזור אכו יש השפעה נפשית בשל השינויים ההורמונליים. לכן מומלץ לפנות לפסיכיאטר, לבצע בדיקת דם לפרולקטין ולפי התוצאה להחליט או על שינוי מינון או על החלפת התרופה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה