הריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/02/2011 | 21:04 | מאת: חלי

שלום אני מקבלת גאודון השאלה שלי היא האם אוכל בעתיד להכנס להריון ואם יש סכנה לילד?

02/02/2011 | 22:07 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לפני כניסה מתוכננת להריון חשוב לעבור יעוץ אצל הפסיכיאטר המטפל. זכותו של כל אדם להיות הורה, גם למתמודדים עם מחלות נפשיות. במידה ומחליטים שרוצים ילדים - כדאי לפנות לייעוץ עוד בשלב התכנון (יש יותר מדי מקרים בהם מתמודדות עם הפרעות נפשיות נכנסות להריון קודם ושואלות שאלות אחר כך, ואז זה כבר מאוחר מדי להתאים את הטיפול התרופתי באופן שימזער את הנזקים האפשריים לעובר). מבחינה תרופתית לפעמים צריך לשנות את הטיפול. כמו כן ההכנה להריון הוא לא רק עניין תרופתי - יש לבחון את היכולות התפקודיות, את מערכת התמיכה וכד'. יש להכין את המתמודדת לאפשרויות של משברים (בד"כ בשבועות לאחר הלידה) ולהיערך בהתאם. כמו כן יש לקחת בחשבון את המרכיב התורשתי של סכיזופרניה - יש כ-12% סיכוי שההפרעה תעבור לילד (ו-40% עם גם בן הזוג חולה). מצד שני - רוב הסיכוי (88%) הוא שלא. ולגבי גאודון - תרופה יחסית בטוחה בהריון (למרות שאין אף תרופה בטוחה ב-100%). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה