שאלה בקשר לבדיקה של סכיזופרניה של אבא שלי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2016 | 16:48 | מאת: אד

אבא שלי עבר בדייקה בעבר (בשנת 2005-6 בארך) בדיקה בברזילי ואובחן בסכיזופרניה אבל בגלל המחלה הוא העלים תתופס.. (הוא חושב שכל העולם נגדו.. ומנסים להרוג אותו כל מיני אנשים חשובים מהעולם..) ואנחנו במשפחה רוצים לעזור לו כי החיים שלו הדרדרו.. הוא היה חיי ברחוב. מתקשה להחזיק בעבודה .. הוא גם עבר אירוע לב ואני מפחד שישאר בחוץ בזקנה .. האם יש איזה שו דרך להוציא תטופס .. מבית החולים ? כי הוא בחובות גדולים ורוצים לעזור לו ואני מאמין שהטופס הזה יעזור לו. ---- וגם איך אפשר להגיד לבן אדם שחושב שהכל טוב איתו לכחת טיפול.. ??

אחד הקשיים בטיפול במצב פסיכוטי הוא העובדה שהאדם מאמין למציאות הפנימית שלו ואין לו תובנה לכך שיש לו בעיה. אם יש מישהו שהוא סומך עליו אולי הוא יכול לשכנע אותו להגיע לפסיכיאטר. אפשר לבקש מבית החולים סיכום מחלה, אבל לשם כך אביך צריך לפנות בעצמו או לחתום על ויתור סודיות עבורך כי המידע מוגן בחיסיון רפואי. אם הוא סובל ממחלה גופנית ומזניח את בריאותו עד כדי סכנה לחייו אפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה.

מנהל פורום סכיזופרניה