סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/01/2011 | 20:55 | מאת: ת

שלום ד"ר רציתי לשאול אם יש כמה דרגות למחלה? והאם אנשים שחולים בזה ומטופלים קבוע בכדורים אכן לא מסוכנים? עוד משהו האם זאת מחלה אשר יכולה לגרום למשהו מסוכן אם אכן מטופלים קבוע כלומר סיכון חיי אדם?

31/01/2011 | 22:32 | מאת: adi

היי, העניין הוא להיות מטופל קבוע וזה להכיר בזה שזה מחלה כרונית. הבעיה מתחילה בזה שבן אדם לא מודע למחלה ואז אולי הוא יכול להיות מסוכן. אבל רוב האנשים שמתמודדים עם המחלה לא מסוכנים. אפשר לחיות חיים מועילים עם המחלה. אני מתמודדת עם מחלה זו. עדי

02/02/2011 | 17:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כמו לכל מחלה, גם בסכיזופרניה יש דרגות חומרה מהקל לקשה. באופן כללי מתמודדים עם סכיזופרניה אינם מסוכנים יותר מאשר שאר האוכלוסיה. יחד עם זאת במצבים פסיכוטים לא מאוזנים מתמודד עם סכיזופרניה יכול להיות מסוכן (למשל אם הוא שומע קול הפוקד עליו לתקוף). בכל אופן יש לקחת את הדברים בפרופורציה - מעל 95% מהפשעים האלימים אינם מבוצעים ע"י חולי נפש והרוב המוחלט של המתמודדים עם סכיזופרניה אינם אלימים כלל ועיקר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

02/02/2011 | 17:59 | מאת: ת

אוקיי הבנתי בקשר לקולות שדברת עליהם איך אני אמורה לדעת שזה קורה? ואפילו לנוטלים תרופה 5 שנים?אני נשואה לאחד כזה ויש לי פחד מהקולות האלה.....

מנהל פורום סכיזופרניה