ריספרדל ופרולקטין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/06/2016 | 18:23 | מאת: אביבית

שלום רב. אני בת 35 וחולה בסכיזופרניה מגיל 16 מהסוג הפרנואידי. נוטלת: 25 מ"ג זיפרקסה, 150 מ"ג ויאפקס ו-750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה שנגרמה ממינון גבוה של לפונקס בעבר). ניסיתי תרופות רבות אך ללא הועיל או שהיו להן תופעות לוואי בלתי נסבלות (פרפנאן, הלידול, רידזין, ריספרדל, גאודון, לפונקס, אינבגה, אביליפיי,פנאפט וסרוקוול). אני סובלת בעיקר מהסימנים השליליים של המחלה והזיפרקסה עם הויאפקס איטיות בנושא וקשה לי מאוד כבר שנים רבות. אני פונה אליך בקשר לריספרדל; בעבר, לפני 15 שנה התרופה מאוד התאימה לי וריפאה אותי אך בשל רמה גבוהה של פרולקטין בדם (2500) היא הופסקה לי. יש לציין כי הרמה לא הייתה מלווה בסימפטומים גופניים כמו הפסקת ווסת וכ'ו. כיום ידוע ( ב-2002 נטלתי אותה) שאם הפרולקטין גבוה ללא סימפטומים בגוף ניתן להמשיך ליטול אותה. העניין הוא שלקחתי אותה 3-4 חודשים בלבד, בערך מאוקטובר עד פברואר, השאלה היא האם במעט זמן זה אני יכולה לדעת לחלוטין ובברור כיום שאפשר לחזור לריספרדל ב"ראש שקט" שהרמה אולי רק בדם תהיה גבוהה אבל במשך הזמן לא יתפתחו סימפטומים בגוף? (בנוסף יש לציין כי גם את התרופה סוליאן לא ניסו לתת לי בגלל שהיא יכולה להעלות פרולקטין- האם הדבר נעשה בצדק?). מה כדאי לעשות? האם יש טעם לחזור לריספרדל ואין בכך סיכון לדעתך? האם עם רמה של 2500 צריכות להיות תופעות גופניות ואם לא היו אין לי מה לדאוג שיהיו בעתיד? בתודה רבה מראש על העזרה, אביבית.

עליה ברמת פרולקטין יכולה לגרום לגודש בשדיים ואף יצירת חלב, הפסקת וסת ואי פריון בשל כך. לאורך שנים רמת פרולקטין גבוהה מעלה את השכיחות לאובדן מסת עצם (כמו אצל אישה שיולדת ומניקה ללא הפסקה). פרט לכך אין סכנה בחיים עם רמת פרולקטין גבוהה. אי אפשר להמליץ על טיפול תרופתי בלי בדיקה, אם את מרגישה שהתרופות אינן עוזרות לך ועליה בפרולקטין לא מפריעה לך (אינך מתכננת הריון) כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על האפשרות לנסות תרופה אחרת כמו ריספרדל או סוליאן.

מנהל פורום סכיזופרניה