אשפוז פסיכיאטרי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/06/2016 | 16:34 | מאת: דוד

מה ההבדל בין צו אשפוז לאשפוז בהסכמה לאשפוז בכפיה?

08/06/2016 | 19:02 | מאת: נחום

אשפוז בהסכמה כשמו כן הוא. האדם מתאשפז מרצונו החופשי מתוך מודעות שמצבו הנפשי מחייב זאת. אשפוז בכפיה נעשה כאשר האדם מסוכן לעצמו או לזולתו בגלל מצבו הנפשי. האשפוז נעשה באישורו של הפסיכיאטר המחוזי שחותם על צו אישפוז.

אשפוז בהסכמה נעשה כשהמטופל חותם על הסכמה לאשפוז, אשפוז בכפיה יכול להיעשות בהוראת אשפוז או בצו אשפוז. אם אדם נעצר או נאשם בעבירה פלילית בית המשפט יכול להחליט לשלוח אותו לצו הסתכלות או לצו אשפוז. אם אדם בשל מצבו הנפשי מסכן את עצמו או את הסובבים אותו הפסיכיאטר המחוזי יכול להוציא הוראה לאשפוז כפוי.

מנהל פורום סכיזופרניה