סכיזופרניה וביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/05/2016 | 13:55 | מאת: מאיה

הי, בן משפחה שלי מוגדר כסכיזופרן. סה"כ הוא מתפקד ביום יום, הוא עובד, נוטל תרופות באופן קבוע ומטופל אצל פסיכיאטרית. אנחנו מתלבטים האם לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדיקת זכאות לקצבת נכות. ראשית, רצינו לדעת האם לביטוח הלאומי יכולה להיות השפעה כלשהי? אם יכולים נניח לפנות למקום עבודתו הנוכחי או אולי למקום העבודה הבא ולדווח על מחלתו? האם יכולים לבחון מחדש את זכאותו לרישיון נהיגה? שנית, האם ניתן לדעת באילו סכומים של קצבאות פחות או יותר מדובר? כאמור, מדובר באדם עובד, שמרוויח מעט מעל שכר מינימום. אם מדובר בקצבאות מאוד נמוכות אולי לא כדאי בכלל לפנות אליהם ולהיות "מתויג" שם כסכיזופרן. נשמח אם תוכלי לסייע, תודה רבה!

הכרה בנכות בביטוח לאומי מקנה מספר הטבות, לדוגמא כרטיס נכה, פטור מתור, הנחות במיסים, סל שיקום ועוד. קצבת נכות מקבלים לא רק על סמך קיום נכות אלא גם על סמך כושר ההשתכרות. אם אדם עובד, קצבת הנכות מדורגת לפי השכר שלו, יש מחשבון באתר של הביטוח הלאומי. ביטוח לאומי לא פונה למקומות עבודה, אבל במקום העבודה בדרך כלל צריך למלא טופס לתיאום מס אם מקבלים קצבת נכות. ביטוח לאומי לא פונה למשרד הרישוי (אלא אם כן בזמן הועדה אדם ידבר על כך שהוא נוהג בסיכון), אם אדם יציב אין סיבה לשלול לו את הרישיון, הרבה אנשים עם הפרעות נפשיות שונות נוהגים.

מנהל פורום סכיזופרניה