תחליפי ניקוטין לחולה סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/03/2016 | 19:16 | מאת: קובי

שלום רב ברצוני לדעת האם ניתן להתשמש בתחליפי ניקוטין לחולה סכיסופרניה אפילו שרשום בתחליפים שלא לקחת לחולה סכיזופרניה ובתחליף(המסטיק) רשום שיש תגובה בין תרופות לאונזלפין שאני לוקח תודה

עישון ותחליפי ניקוטין מעלים את הפעילות של האנזימים בכבד שמפרקים תרופות, לכן אצל מעשנים רמות התרופות בדם לרוב נמוכות יותר, לפונקס וזיפרקסה רגישות במיוחד לפירוק בכבד, ואם מתחילים לעשן הרמה בדם יכולה לרדת אפילו עד פי 5. באופן דומה אם מפסיקים לעשן הרמה בדם עולה וצריך להוריד את המינון. חשוב להקפיד שתחליפי ניקוטין (מסטיק או מדבקה) שתיקח יהיו בכמות דומה לכמות הסיגריות שעישנת כדי שלא יהיה שינוי ברמה של התרופות בדם, אין מניעה לקחת תחליפי ניקוטין, יש יתרון בתחליפים על פני עישון – פחות פגיעה בריאות ופחות סיכון לסרטן.

מנהל פורום סכיזופרניה