שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/01/2011 | 21:58 | מאת: לילי

בני חולה בסכיזופרניה ומטופל תרופתי בזפקסה 20 מ"ג 400 סוליאן פעם ביום בבוקר השבוע הלך לקבוצת תמיכה לגמילה מסיגריות . המנחה המליצה על שתי תרופות זייבן וצמפק . השאלה אין חשש שתרופות לגמילה יפגעו באפקת התרופות שהוא לוקח באופן קבוע בעקבות המחלה שלו. יישר כח לפועלך הנפלאה

25/01/2011 | 23:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הגמילה מעישון היא חשובה ביותר ומיותר לציין שעישון גורם לסרטן, מחלות נשימה, מחלות לב ועוד. ידוע שמתמודדים עם סכיזופרניה מעשנים הרבה יותר משאר האוכולוסיה - עד 90% מהם מעשנים לעומת כ-30% בשאר האוכלוסיה. לכן מומלץ בחום השתתפות בסדנאות גמילה כולל הטיפול התרופתי (בזיבן או הצ'מפקיס). נכון להיום המחקרים מראים שאין יותר החמרות נפשיות אצל נגמלים מעישון עם התרופות הנ"ל לעומת בלעדיהם. בלי קשר - כשנגמלים מעישון יש תסמיני גמילה כגון עצבנות, חרדה, נדודי שינה שעוברים עם הזמן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה