שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/01/2011 | 11:51 | מאת: דן

האם בדידות גורמת לסכיזופרניה? כלומר אדם שאין לו עם מי לשוחח מתחיל לדבר עם עצמו? האם זה אל חזור? נגיד איש שחי על ההרים, באיזה אי מבודד, באיזה צינוק או במכרה פחום שקרס

16/01/2011 | 13:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בדידות אינה גורמת לסכיזופרניה. סכיזופרניה היא הפרעה מורכבת מאד עם אלמנטים גנטיים, ביולוגים, סביבתיים ועוד. אצל מי שכבר יש לו נטיה מולדת לסכיזופרניה - מצבים של לחץ (כולל בדידות קיצונית) יכולים לזרז את התפרצות המחלה. אבל בד"כ זה הפוך - בגלל סימני סכיזופרניה אדם בוחר לחיות לבד (למשל כי יש לו מחשבות שווא של רדיפה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה