רפואה משלימה ואיחוי נפש

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/01/2011 | 15:00 | מאת: אביטל

ד"ר ססר שלום רב, האם יש טיפול אלטרנטיבי אפקטיבי לחולי סכיזופרניה,והאם נפש של אדם יכולה להתאחות ולהבריא האם ישנם מקרים מסוג זה?

09/01/2011 | 17:29 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) נכון להיום הטיפול היעיל בסכיזופרניה היא תרופות נוגדות פסיכוזה במקביל לטיפול פסיכולוגי (מותאם באופן ספציפי למטופל) ותהליך שיקומי. תרופות וטיפולים אלטרנטיבים יכולים להינתן כתוספת אולם יש לומר שהיעילות היא במקרה הטוב מועטה. יש מאות (ואפילו אלפי) מחקרים שנעשו לגבי טיפול אלטרנטיבי בסכיזופרניה והתוצאות הם מעורבות וסותרות לכל היותר. למשך - יש מחקרים המדברים על הצורך בשמירה על רמות תקינות של ויטמינים B6, B12, C וויטמינים אחרים, אולם המלצה זו היא נכונה לכולם, לא רק לסובלים מסכיזופרניה. יש מחקרים שנעשו בתחום של חומצות שומן "אומגה 3" שהראו השפעה מסויימת על חלק מתסמיני המחלה (אבל לא גדולה). גם כאן, לכולם מומלץ תזונה מאוזנת שכוללת גם חומצות שומן מסוג זה (בעיקר ממקור של דגים, אבל לא רק). 2) האם נפש אדם יכולה להתאחות? זוהי שאלה פילוסופית למדי. אם נרד לקרקע - נדיר שאפשר להבריא לגמרי מסכיזופנריה אך ניתן לנהל חיים מלאים ןמספקים תוך מעקב רפואי סדיר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה