ויפאקס ולחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/01/2011 | 05:45 | מאת: גליה

היי, אני לוקחת ויפאקס וסובלת מכאבי ראש ולחץ דם גבוה מאז שהתחלתי עם התרופה הבנתי שהתופעות לוואי של התרופה בין היתר לחץ דם גבוה מה לעשות? בתודה מראש.

09/01/2011 | 16:53 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רב. ויפקס (תרופה מקבוצת ה-"SNRI") מעלה את הרמה של סרוטונין ונוראדרנלין במח, שהם שני נוירוטרנסמיטורים הידועים כמעורבים במנגנון של דכאון. הנוראדנלין יכול במקרים נדירים לגרום לעליה בלחץ דם. אז מה לעשות? לבדוק כמובן. למדוד לחץ דם 2-3 פעמים ביום למשך שבוע בשעות שונות כל פעם ולראות אם אכן יש עליה בלחץ דם. לפרטים נוספים לפנות לרופא המשפחה. לאחר מכן ניתן יהיה להחליט עם להמשיך בתרופה או להחליפה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה