האם חולה שהוגדר כחולה סכיזופרניה - לאחר אשפוז

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/09/2014 | 11:22 | מאת: yossi

במשך כחודש וחצי , ולאחר מכן נטילת כדורים ללא הפסקה במשך כשנה , עם ירידה במינונים במשך השנה. לאחר שנה אישר הרופא הפסיכיאטר כי אני לא צריך כדורים בכלל, אז השאלה שלי האם זה יכול לפגוע בי עכשיו. יש לציין כי לא לקחתי כדורים הרבה זמן וגם לא חטפתי אף התקף פסיכוטי ולא אושפזתי בכלל פעם נוספת. היום אומר לי רופא לקחת כדורי אביליפי- אז איזה מינון מתאים לי? האם לקחת בכלל? האם אני חולה סכיזופרניה? מצטער על הרבה שאלות. יכולתי לעבוד לאחר כשנתיים מהאשפוז לפני הרבה שנים במשרה מלאה ואף מעבר לכך, גם בלי כדורים. תודה רבה מראש.

התקף פסיכוזה יכול להופיע כחלק ממחלה ובאופן חד פעמי, הרבה פעמים קשה לדעת בהתקף הראשון אם מדובר במחלה. אתה מתכוון לפגוע בך בגלל שלקחת כדורים או בגלל שהפסקת? אתה שואל שאלות חשובות מאוד אבל עליהן יוכל לענות לך הרופא המטפל שלך שמכיר אותך, שאל אותו מה הוא חושב שהאבחנה שלו והאם אתה צריך טיפול ומדוע.

מנהל פורום סכיזופרניה