אבחנה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/12/2010 | 13:11 | מאת: גלית

אודה לך מאוד אם תענה לי על השאלות. אני שמחה שיש פורום שבו עונים בצורה כנה על השאלות. האם כל הרופאים במכבי שנכנסים דרך הכרטיס שלי יכולים לראות שאני מאובחנת כסכיזופרנית? אם לא, מי כן יכול לראות? האם אינווגה היא תרופה טובה והאם אפשר לקחת אותה 9 מ"ג באופן יום יומי למשך מספר רב של שנים ולא לרדת או לעלות במינון? והאם זה יכול להשפיע עלי באיזשהיא צורה אם אני לוקחת אינווגה 9 מ"ג הרבה שנים? במה מטפלת אינווגה? למשך כמה זמן יש ליטול ויאפקס 75 מ"ג כדור אחד ביום? תודה!

02/01/2011 | 16:06 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום גלית. תשובות: 1) כן, אבל יש חסיון רפואי ואסור לאף רופא להעביר את הנתונים לגורם חיצוני אלא אם נתת את הסמתך בכתב (יוצא דופן - משרד הרישוי). 2) אינווגה תרופה מצויינת ומינון של 9מג הוא בהחלט סביר (מינון ממצוע של אינווגה נע בין 6מג ל-12מג). אין מניעה לקחת את התרופה תקופות ממושכות - להיפך, זה יכול להוביל לתקופות ממושכות של יציבות ותפקוד. 3) אינווגה היא תרופה נוגדת פסיכוזה ולפיכך ניתנן בהפרעות שיש בהן תופעות פסיכוטיות (כגון מחשבות שווא או הזיות או הפרעות בחשיבה) במחלות כמו סכיזופרניה או הפרעה ביפולרית. 4) ויפקס היא תרופה נוגדת דכאון וחרדה וניתנת בד"כ במינונים של 150מג - 225מג. אין מניעה ליטול אותה לתקופות ממושכות. ההשפעה היא בד"כ תוך 2-4 שבועות. לתשובות מפורטות יוצר יש לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה