סכיזופרניה או דיכאון?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/12/2010 | 10:28 | מאת: נטלי

היי,אני ילדה בת 16. והפסיכיאטרית שלי אמרה לי היום שהיא מעריכה כי יש לי סכיזופרניה אבל היא לא בטוחה... רציתי לשאול, אם כדורים נגד דיכאון ישפרו את מצבי וארגיש טוב הרבה יותר זה אומר שזה רק דיכאון ולא סכיזופרניה?, כי כעת הכדורים של הטיפול בסכיזופרניה לא מועילים. תודה מראש, נטלי

26/12/2010 | 13:49 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום נטלי. אבחנות יכולות להשתנות עם הזמן בהתאם למצב הקליני. לפעמים גם רופאים טועים. לפעמים מה שהיה נראה כמו דכאון היה בעצם סכיזופרניה - ולפעמים ליהפך. צריך להישאר במעקב לאורך זמן ורק אז ניתן להגיע למסקנה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה