אחוזי נכות ביטוח לאומי/משרד הביטחון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/05/2014 | 20:16 | מאת: ערן

התפרצה אצלי סכיזופרניה בטירונות בסוף הליך משפטי לקראת פסק דין כיום אני בן 34 מגיל הצבא עד גיל 31 לא הייתי מטופל כי לא ידעתי מה עובר עלי לאחר מכן התחלתי טיפול תרופתי ונהייתי מודע לעצמי ולבעיה כל אותם שנים עד גיל 31 היו לי נפילות לא עבדתי המון חודשים (מסתכם בשנים)עזבתי לימודים בגלל הנפילות הייתי מסוגר מפוחד וכ"ו .אני אקצר יש לי בעיות כיום מבחינה מינית מבחינת למצוא בת זוג אני גר עם ההורים לא רואה טלווזיה וסרטים מתקשה להתרכז ניסיתי לאחרונה לעשות קורס מקצועי בשלב מסויים הפסקתי לכתוב את דברי המרצה כי פשוט פיספסתי חלקים מדבריו לא ניגשתי לבחינות כי אני לא מסוגל. אימי מכריחה אותי להתקלח כי אין לי רצון שכזה כנ"ל לצחצח שיניים . אני קורא עיתונים רק בכותרות ולא את כל הכתבה אני מעדיף להיות בחדר בשקט ולא עם המשפחה והאחיינים השאלות שלי הם: 1.אם לא הגזמתי ששלחתי את הפירוט הזה 2.אם מתייחסים גם לרוב חיי או רק לכך שאחרי הטיפול אני לא מאושפז ואין לי הזיות ודמיונות 3.האם יש מצב שלא אקבל בכלל אחוזי נכות יש דבר חיובי בחיי מאז הכדורים אני עובד ב 2 עבודות במשרה חלקית שתואמות את המצב שלי כל תשובה תתקבל בברכה מודה לך

1. לא הגזמת, קשה לסכם חיים במספר שורות. 2. בקביעת אחוזי נכות מתייחסים למצב הנפשי הנוכחי ועד כמה הוא חמור, סימפטומים של פסיכוזה הם רק אחד הדברים שיכולים להראות על חומרה של מחלה, בועדה קובעים מה אחוז הנכות בגלל המחלה הנפשית. אחרי קביעת חומרת המחלה קובעים אחוזי אי כושר עבודה שלפיהם נותנים קצבת נכות. אם אתה תובע את הצבא מלבד התייחסות לעצם המחלה עצמה ועדה צבאית בודקת עד כמה השירות הצבאי תרם לפריצת המחלה. 3. קשה לדעת בלי בדיקה ובלי התיעוד הרפואי, אבל אם קיבלת אבחנה כזו לאחר שהיית במעקב מסודר אצל פסיכיאטר סביר להניח שלא ידחו את האבחנה. עד כמה יחשבו שאתה כשיר לעבודה וגם יתנו לך קצבת נכות קשה יותר להעריך.

מנהל פורום סכיזופרניה