אבליפיי ותופעות לוואי - יעוץ

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/05/2014 | 10:46 | מאת: רספוטין

דר' פליישמן שלום, הנני בן 49 , כבד משקל, בעל עסק בהקמה בתחום ההייטק.מאובחן כ F20 החל משנת 2001 ומטופל בתרופות פסיכיאטריות מאז. במשך השנים החלפתי כשישה סוגי טיפולים תרופתיים מאחר ותופעות הלוואי היו בלתי נסבלות ופגעו באיכות חיי. לפני כשנתיים עברתי לטיפול באבליפיי, התחלתי ב 2.5 מליגרם ולאחר תקופת הכרות העלנו את המינון ל 5 מיליגרם. החלפת הטיפול בוצעה ע"י רופא מתחמחה פרטי שלצערי , מפאת חוסר בתקציב , הופסק טיפולו. במקביל, הנני נמצא במעקב במרפאה הציבורית באזורי והפסיכיאטרית המטפל אינה מחזיקה בדעה שזה המינון הנכון בשבילי ומייעצת להעלותו. בפועל, תופעות הלוואי ממינון 2.5 מיליגרם סבילות ואני יכול לחיות איתם אך אינו מייצב אותי פסיכיאטרית בטוח ארוך. תופעות הלוואי במינון 5 מיליגרם זועתיות וכוללות, השמנה קיצונית, חרדות וירידה משמעותית במוטיבציה. אך מינון זה מייצב אותי מעולה. איך לדעתך ניתן לפתור את ההבדלים כאשר הוספת כדור אינה אופציה אלא אם כן הוא נטול תופעות לוואי? בברכה

אין אפשרות לתת המלצה לטיפול ללא בדיקה וקריאה של התיעוד הרפואי. באופן כללי המינון הטיפולי של אבילפיי בסכיזופרניה הוא בין 15-10 מ"ג.

24/06/2014 | 09:25 | מאת: רספוטין

מנהל פורום סכיזופרניה