תחליף טבעי לקלופיקסול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/05/2014 | 16:16 | מאת: אורי

שלום רב, אובחנתי לפני מס' שבועות בסכיזופרניה פרנואידית ואני מקבל זריקות של קלופיקסול אחת לשבועיים. יש לי סלידה מחומרים שהם כימיים ובעיקר פחד מהשינוי שמביאה מההתארגנות כימית המחודשת שלהם בגוף . במילים אחרות, אני מעדיף להשתמש בתחליפים טבעיים. השאלה שלי היא אילו תחליפים טבעיים - צמחיים וכדומה, קיימים עבור זריקת הקלופיקסול? אני יודע שקיימות תערובות מיוחדות של קנאביס רפואי שבהן החומר CBD מופיע יותר מאשר החומר THC אבל אני גם יודע שקנאביס רפואי לא נרשם בארץ עבור חולי סכיזופרניה - תקנו אותי אם אני טועה. יש משהו נוסף שהוא מוכר על ידי המדינה כתחליף טבעי, או משהו בכלל אפילו שלא מוכר על ידי המדינה כתחליף אבל ידוע שהוא מהווה חומר אנטי-פסיכוטי חזק וטוב? תודה, אורי .

05/05/2014 | 17:59 | מאת: תומר

יש זרעי פלפל הודי או זריקות פעם בחודש

06/05/2014 | 18:04 | מאת: אורי

אין צמחים שמאושרים כטיפול בפסיכוזה בארץ. THC, אחר החומרים העיקריים בקנאביס נמצא כגורם לפסיכוזה, ולכן לא יאושר כטיפול בסכיזופרניה. גם בזני קנאניס בהם יש ריכוז גבוה של CBD הוא עדיין נמוך הרבה יותר מזה של THC. התכשיר עם הריכוז הגבוה ביותר של CBD מכיל יחס THC:CBD של 1:1 ונקרא סטיבקס, הוא מאושר לשימוש רק כמשכך כאבים. אמנם במחקרים בחיות נמצא ש-CBD מעכב חלק מההשפעות של THC ובבני אדם, במספר קטן של נבדקים עם סכיזופרניה CBD גרם בחלק לשיפור ובחלק לא השפיע על הסימפטומים הפסיכוטיים, כך שיתכן ובעתיד ייוצר תכשיר שמכיל רק CBD. מתבצעים כיום מספר מחקרים קליניים על טיפול ב-CBD.

07/05/2014 | 16:02 | מאת: אורי

היא עניינית מאוד. אני מבין שקיימים זנים של מריחואנה שמכילים יותר ואפילו הרבה יותר CBD מאשר THC ואף יש זן ישראלי שמכיל כ 16% CBD ופחות מאחוז של THC - הוא נקרא אבידקל. האם ישנו סיכון בקבלת זן שמכיל אחוזים גבוהים יותר של CBD או שמא אין סיכון כי האחוזים הנמוכים של ה THC מתבטלים ע"י ה CBD ולא מהווים סיכון אמיתי? מבין שהנושא עדיין במחקר ושהשורה התחתונה היא שלא נותנים קנאביס רפואי עבור חולי סכיזופרניה, תקני אותי אם אני טועה. לגבי השורה התחתונה |או הראשונה| שלך היא עוד יותר חמורה, שכן אם אני מבין אותה נכון זה אומר שמי שמחויב לקבל טיפול תרופתי מחויב לקבל אותו בצורה כימית ולא בצורה טבעית\צמחית. השאלה שלי במקרה שהבנתי נכון היא האם ניתן בעזרת המלצה ולא אישור כתחליף לקבל משהו צמחי עבור מקרה קל של פסיכוזה ולאחר יותר מחודש של קבלת קלופיקסול? או שמא התרופה מחויבת על פי חוק? קראתי משהו על אומגה 3 למשל שמהווה חומר אנטי פסיכוטי ואני משער שקיימים חומרים נוספים שעוזרים. אני לא מעוניין לקחת את החומרים הכימיים לטווח ארוך, גם בגלל התנגדות פנימית בסיסית וגם בגלל תופעות הלוואי שלהם. אם זה לא מעוגן על פי חוק האם זה אפשרי לקבל חוות דעת פסיכיאטרית אחרת ודרכה הפנייה לרופא טבעי כלשהו שיתן לי תחליף לקלופיקסול? תודה על היחס הענייני, אורי.

14/05/2015 | 02:00 | מאת: שמעון

איזו תרופה הכי יעילה כתחליף לקלופיקסול דפו

מנהל פורום סכיזופרניה