שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/05/2014 | 06:17 | מאת: חן

שלום האם מי שאבחנו אצלו את המחלה בגיל 23 והיום בן 40 ומרגיש טוב ומתפקד טוב והיה לוקח רספידל 1 מ"ג ביום ועכשיו אינו לוקח כלום טוען שהוא בסדר האם זה עבר לו?האם מדובר במצב קל לא רואים עליו שום דבר חריג.

קשה לדעת במה מדובר בלי לבדוק את התיק הרפואי ואת אותו אדם. סכיזופרניה היא מחלה כרונית, היא לא עוברת. יש אנשים עם מחלה קלה שכמעט ולא נפגעים ואנשים עם מחלה קשה. לפעמים יש התקף פסיכוטי אחד ולא מופיעים התקפים נוספים, רק פגיעה בתפקוד, בקוגניציה או באפקט, אבל אי אפשר לדעת מראש אם יהיו עוד התקפים. בכל מקרה את הפסקת הטיפול כדאי לעשות תוך כדי מעקב פסיכיאטרי.

מנהל פורום סכיזופרניה