התייעצות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/12/2010 | 12:58 | מאת: ליאת

שלום רב, בעבר אושפזתי פעמיים בבית חולים פסיכיאטרי. בפעם הראשונה בעקבות כך שחשבתי שיש מצלמות במקום עבודתי ושכולם מסתכלים עלי.ובבית בעקבות כך התחלתי לאשים את עצמי בכל מיני דברים והפסקתי לאכול ולישון יום אחד. אובחנתי כבעלת מצב פסיכוטי. האם זה שאני חושבת שיש מצלמות במקום עבודתי ושמסתכלים עלי מעיד כי אני במצב פסיכוטי?< בפעם השניה יש לציין שזה היה בזמן שהיתה שפעת חזירים. הסתכלתי על אימי וראיתי כי אצלה העיניים מטושטשות כלומר לא בהירות ולכן הסקתי כי חלתה בשפעת חזירים ואח"כ הסתכלתי במראה וראיתי שגם אצלי עיניים לא בהירות והסקתי שגם אני חליתי ולכן באותו לילה כמעט ולא ישנתי והתחלתי להתפלל בספר תהילים שה' ירחם עלי ועל משפחתצי ויציל אותי ובבוקר למחרת חשבתי שמתתי והגעתי לעולם הבא. הגעתי אז לבית חולים בפעם השניה ואז קבעו כי הובחנתי בסכיזואפקטיביות. יש לציין כי יש לי רק מחשבות שווא ודיכאון כרגע. האם זה מעיד על מחלת סכיזואפקטיביות? כרגע אני מטופלת באינווגה 6 מ"ג-כמה שווה מינון אינווגה 6 מ"ג לסוליאן של כמה מ"ג? תודה מראש וסליחה על אריכות ההודעה אבל תשובתך מאוד חשובה לי. כל טוב והמון בריאות לכולנו, ליאת.

07/12/2010 | 15:48 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום ליאת. תשובות: 1) האם העובדה שחשבת שיש מצלמות במקום העבודה מעידה על מצב פסיכוטי? השאלה כאן היא אם מדובר במחשבת שווא. מחשבת שווא מוגדרת בעקרון כמחשבה שאינה מציאותית ואין כל אפשרות לשכנע את האדם שמאמין בכך למרות שכל העובדות מעידות אחרת. אם זה היה המקרה - אז אכן היה מדובר במחשבת שווא של רדיפה (שמצלמים אותך ורוצים להזיק לך) ומחשבת שווא של יחס (המחשבה שכולם מסתכלים רק עליך) ומכאן שמדובר במצב פסיכוטי. אם מצד שני אכן יש במקום העבודה שלך מצלמות עם נהלים של מעקב אחר העובדים (מה שלא סביר בד"כ), אז הרי לא מדובר במצב פסיכוטי, אלא במציאות. מכיוון שאיני מכיר את פרטי המקרה - איני יכול לשפוט לכאן או לכאן. 2) האם מחשבות שווא ודכאון מעידות על הפרעה סכיזואפקטיבית? הפרעה סכיזואפקטיבית היא הפרעה שיש בו זמנית מצב פסיכוטי ומצב אפקטיבי (כלומר דכאון או מאניה). כמו כן המצב הפסיכוטי נמשך מספר שבועות גם לאחר חלוף המצב האפקטיבי (אם הוא לא, הרי שיכול להיות מדובר בהפרעה דוקוטבית, מה שקרוי "מאניה דפרסיה"). מכאן המצב שאת מתארת - מחשבות שווא + דכאון - בהחלט יכול להתאים להפרעה סכיזואפקטיבית. 3) כמה סוליאן שווה 6מג אינווגה? מינוני תרופות זה לא מדע מדוייק ובד"כ מתאימים את המינון לפי התגובה לטיפול ולא לפי טבלאות. יחד עם זאת ניתן לומר שהמינונים של אינווגה בד"כ נעים בין 6מג-ל12מג ושל סוליאן בין 400מג ל-1200מג כך שניתן לומר ש6מג אינווגה זה _בערך_ 800מג סוליאן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

08/12/2010 | 13:52 | מאת: ליאת

תודה רבה לך דוקטור מקרב לב. יש לי שאלה-האם המחשבה שמתתי בעקבות שפעת חזירים או בעקבות גורם אחר והגעתי לעולם הבא ועכשיו אני בעולם הבא היא מחשבת שווא? תודה שוב, ליאת

מנהל פורום סכיזופרניה