שאלה בקשר לתרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/12/2010 | 12:09 | מאת: איילת

אדם שאני מכירה קיבל לפונקס וכעת במקום זה הפסיכיאטר התחיל לרשום לו 8 מג פרפנאן וזריקה שנקראת דפו 400 מג האם נראה לך שהטיפול הזה מועיל? כי אני יודעת שהתרופות האלה נורא ישנות. אשמח לתשובה. איילת

01/12/2010 | 12:48 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רב. מובן שאי אפשר לענות על השאלה הזו - אינו מכיר את האדם, איני יודע למה הופסק הלפונקס (חוסר יעילות? תופעות לוואי? הוא הפסיק על דעת עצמו?) ואיני יודע מה התסמינים שלו. התרופות שאת ציינת (פרפנאן וככל הנראה קלופיקסול דיפו) הם אכן יותר ישנות (מה שקרוי "דור הראשון") אך הם גם יעילות, רק פרופיל תופעות הלוואי שלהם שונה מהתרופות החדשות (שגם להם כאמור יש תופעות לוואי - רק אחרות). לצורך תשובה ספציפית יש לפנות לרופא המטפל שמכיר את האדם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

02/12/2010 | 19:09 | מאת: איילת

התרופה הופסקה מכיוון שהוא הגיע לגבול של הכדוריות דם הלבנות, וגם כי הוא לא אהב את העובדה שאם מפספסים כדור אז הגוף מרגיש פיזית מאוד רע. ומאוד הפריע לו שהתרופה מרדימה אותו באופן קשה. אני אישית מתעניינת כי זה נראה לי תמוה להחליף לפונקס בתרופות כאלה ישנות. אני חברה שלו, ומדברת איתו על זה, אך הוא אומר שהפסיכיאטר יודע את העבודה. לטעמי...יש רופאים ויש רופאים, וזה נראה לי כמו ללכת אחורה, - לקבל שתי תרופות ששתיהן דור 1. שאלה נוספת שרציתי לשאול אותך, היא על התרופה החדשה אביליפי, ידוע לי שהיא קיימת כעשור בעולם, ורק עכשיו נכנסת לארץ, אך הייתי שמחה לדעת כיצד היא פועלת? מהמיטב שמצאתי, נאמר שלוקחים אותה בבוקר והיא מעוררת.. תודה על התשובות. נ.ב- הזריקה היא במינון של 200 , פעמיים בחודש.

מנהל פורום סכיזופרניה