תיאור התנהגות של אדם סכיזופרני או מניה דיפרסני ?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/08/2010 | 15:27 | מאת: אברהם רוטשילד

שלום רב ד"ר אהוד, אני מעוניין לדעת כיצד לנהוג באדם כבן 45 אשר מדמיין כי מגיעים אליו בלילה אנשים באופן בלתי קבוע, כלומר הוא טוען שלא כל לילה, ומבצעים בו מין אנאלי, ולכן הוא קם כל בוקר עם תחושות של כאבים והוא מקשר אותם לזה. בעבר היה לו סכסוך עם כמה בני מיעוטים והוא נתפס על העניין שזה מה שהם עושים כדי לנקום בו. התקנו לו מצלמות בבית והוכחתי לו שאין ממש בדבריו. אני ממש אובד עצות ולא יודע כיצד לנהוג באדם הזה שכן הוא חשוב לי מאד, האם תוכל להמליץ על איך וכיצד לנהוג בו ובמצב תודה מקרב לב

06/08/2010 | 15:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום מר רוטשילד. ראשית עלי לסייג שאי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט ודרך דיווח של מקורב - אלא רק בבדיקה אישית. אם ניקח את מה שאתה אומר באופן מילולי ללא קשר למקרה הפרטי - אתה מתאר מצב של מחשבות שווא של רדיפה (שכנוע עמוק שאינו ניתן לתזוזה שאנשים רוצים לפגוע בו כל ללא ביסוס מציאותי) והזיות גופניות (מרגיש שאונסים אותו בלילה). מכאן שיש חשש שהאדם סובל ממצב פסיכוטי. יש סיבות רבות למצבים פסיכוטיים כפי שפירטתי בשרשורים קודמים (סכיזופרניה, סמים, אלכוהול, הפרעה דוקוטובית ("מאניה דפרסיה"), דיכאון, מחלות גופניות מסויימות ועוד), ויש צורך בבדיקה מעמיקה של פסיכיאטר לצורך גיבוש אבחנה ומתן טיפול בהתאם. לכן המלצתי - לפנות בהקדם לבדיקת פסיכיאטר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

06/08/2010 | 18:58 | מאת: אברהם רוטשילד

שלום רב ד"ר ססר, האם תוכל להמליץ על םסיכיאטר באזור המרכז כזה שמתמחב בעניין אותו תיארתי

05/09/2013 | 23:00 | מאת: בייה

מדוע אנשים הלוקים בסכיזופרניה מתים צעירים יותר?

אנשים עם סכיזופרניה מתים בגיל צעיר יותר מהאוכלוסיה הכללית ובאופן מצער לא נהנים מן העליה בתוחלת החיים והירידה בתמותה ממחלות לב שקיימת בשנים האחרונות. קיימות לכך סיבות רבות, שילוב של אורח חיים לא בריא, עישון, תזונה לא בריאה, חוסר פעילות גופנית, תרופות אנטיפסיכוטיות שגורמות לתסמונת מטבולית. הימנעות מהגעה לטיפול רפואי והתעלמות מכאב או מחלות, כשכבר מגיעים לטיפול יש חוסר הבנה של רופאים את התלונות ועוד...

מנהל פורום סכיזופרניה