שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/11/2013 | 19:19 | מאת: רוית

שלום לרופאה, לפני 10 שנים הייתי מאושפזת בכפייה לשבועיים עקב סכיזופרניה, עברתי שיקום של שנתיים. היום אני כבר מרגישה טוב, ולפי המלצת פסיכיאטר אני גם לא נוטלת תרופות (מספר שנים בלי תרופות). עשיתי BA ועבדתי בחצי משרה, ועכשיו אני רוצה ללמוד להיות שיננית. אולם הבנתי שאחרי הלימודים אצטרך לקבל רישיון ממשרד הבריאות. הלימודים הם שנתיים בהיקף מלא, ועולים המון כסף. יש לדעתך סיכון ממשי שמשרד הבריאות לא יאשר לי לעבוד, אחרי כל ההשקעה? מה את מציעה לי לעשות?

עצם העובדה שאדם עבר התקף פסיכוטי או חולה בסכיזופרניה לא מונעת ממנו עבודה גם במשרד הבריאות. מה שמונע הוא מצב נפשי לא מאוזן או חוסר היענות לטיפול ולמעקב. כדי להעריך זאת יתכן ויבקשו מכתב מהפסיכיאטר המטפל. אם הפסקת הטיפול התרופתי היתה בהמלצת הפסיכיאטר לא אמורה להיות בעיה. מצורף לינק לתקנות משרד הבריאות לשינניות http://www.old.health.gov.il/download/forms/a228_takana_shinniot.pdf

מנהל פורום סכיזופרניה