מה בין סכיזופרניה לטבעונות?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/10/2013 | 19:58 | מאת: גב

שלום ד"ר, אני מטופל בלפונקס. כל פעם שאני מנסה את הדיאטה הטבעונית אני נתקל בקשיים. בקשיים הכוונה לכך שעולים בי תחושות שמזכירות לי את הפסיכוזה. הבנתי שהספיגה של הלפונקס קשורה לחלבונים. לכן הייתי רוצה לדעת האם זה בטיחותי לא לאכול בשר לזמן ממושך מבחינה נפשית/תרופתית? תודה

הספיגה של לפונקס לא אמורה להיות מושפעת ממזון, אם כי יש מאמר אחד שמצא שיש ירידה של 20% ברמה המקסימלית בדם לאחר ארוחה עשירה. יש היום תחליפי מזון לבשר ומוצרי חלב, ועם יעוץ מתזונאי אפשר לקבל כמות חלבון דומה מתזונה טבעונית. כדאי להתייעץ עם תזונאי אבל אם הדיאטה המסויימת הזאת גורמת לכך להרגשה רעה כדאי לשקול שוב את הנחיצות שלה.

02/11/2013 | 13:17 | מאת: גב

הנחיצות נשקלת כל כמה חודשים, אבל מה הסיבה לכך אם כן (לדעתך) שזה משפיעה ככה?

02/11/2013 | 13:22 | מאת: גב

האם ניתן לבצע צום רפואי עם תרופות במקרה שלי לפונקס?

המונח צום רפואי לא מוכר לי, ניתן לקחת לפונקס על קיבה ריקה.

מנהל פורום סכיזופרניה