מחלת הרדיפה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/10/2013 | 11:24 | מאת: מורי

שלום רב ד"ר וצהריים טובים. אני סובלת כבר המון שנים מפחדים וחרדות כל הפסיכיאטרים שהייתי אצלם טוענים כי אני סובלת מ-ocd אני נוטלת פאקסט 60 מ"ג ביום. שאלתי היא אני חושבת שיש לי מחלת הרדיפה שהפסיכאטרים לא עולים עליה. יום אחד ראיתי סרט מפחיד בויוה על אישה שבאים לה דמויות שלא קיימים כביכול במציאות ומפחידים אותה. בן דוד שלי חלה בסכיזופרניה בעקבות נטילת סמים ומאז נכנסו לי פחדים לא להיות משוגעת ואז התחלתי לדמיין בראש מזה אדם משוגע ונזכרתי בטנלובלה שראיתיואז התחלתי לפחד לראות דמויות שלא קיימות ואז זה התפתח לדמות עם סכין ועכשיו כמה שנים אני כל הזמן מדמיינת דמות עם סכין וחוזרת בראש כל הזמן על משפט דמות אם סכין. כמובן שיש גם תקופות שזה פחות ותקופות שיותר. בימים האחרונים יש לי אי שקט ואני כל הזמן מדמיינת את הדמות עם הסכין אני מפחדת שזה ישתלט עליי ואני יחשוב שבאמת דמות עם סכין רודפת אחרי ואז תתפרץ לי מחלת הרדיפה, מה את מציעה לי?

את מתארת חרדה רבה, בעיקר מהמחשבות שמציקות לך. בדרך כלל שיש מודעות כזו לפחדים לא מדובר במצב פסיכוטי. כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו גם על הספקות שיש לך לגבי האבחנה וגם על דרך להפחית את החרדות.

21/10/2013 | 12:28 | מאת: מורי

פניתי למומחים מספר פעמיים גם ד"ר ססר ביקרתי אצלו במרפאה בבנימינה והוא איבחן ocd שאלתי היא מה דעתך?

מנהל פורום סכיזופרניה