לא ברור לי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/11/2010 | 23:57 | מאת: asmo

לפני כשנה וחצי אובחנתי כלוקה ב - ptsd על רקע של תקיפה מינית קשה. במהלך תקופה זו לצערי נזקקת לטיפול הן פסיכולוגי והן פסיכיאטרי תרופתי. חלק מן התרופות סייעו יותר וחלקן פחות. לאחרונה בשל נסיגה במצב החליטה הרופאה לטפל בח באמצעות הזיפרקסה אשר קופ"ח מסרבת לממן בטענה כי אינני חולת סכיזופורניה. השאלה היא האם תוכל לסייע לי ולומר לי האם לזיפרקסה ישנו תחליף גנרי ואו תרופה אחרת אשר תסייע לי תודה

01/12/2010 | 10:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לצערי אי אפשר לעזור לך במקרה זה - לזיפרקסה אין תחליף גנרי עדיין והתרופה מאושרת בהנחה רק למטופלים הסובלים מסכיזופרניה, הפרעה סכיזואפקטיבית או הפרעה ביפולרית. ללא הנחה התרופה אכן יקרה (בין כ-500 לכ-2000 שח בהתאם למינון). יחד עם זאת יש מגוון תתרופות אנטיפסיכוטיות זולות יותר שניתן לנסות, ואין סיבה שהן לא יעזרו בדומה לזיפרקסה (בסה"כ המנגנון שלהם דומה). צריך לפנות לרופאה שלך ולהתייעץ. פתרונות נוספים - לבדוק אם ניתן להסתפק במינון נמוך יותר או לבדוק אם לרופאה שלך יש במקרה דוגמיות לתת לך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה