סכיזופרניה ו o c d

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2013 | 03:48 | מאת: ק

מה הקשר בין סכיזופרניה לאובססיה וכפייתיות? למי אפשר לפנות בקשר למדריך שיקומי בהוסטל שמכריח לעשות נסיונות אובדניים?

לאנשים עם סכיזופרניה יש שכיחות גבוהה יותר של תסמינים אובססיביים קומפולסיביים מאשר לאוכלוסיה הכללית. שכיחות OCD באוכלוסיה הוא כ-2-3% ובקרב אנשים עם סכיזופרניה בין 10-30%, ושכיחות גבוהה יותר (עד 50%) לתסמינים אובססיביים קומפולסיביים ולא להפרעה המלאה. אם מדריך מבצע מעשה חמור כזה, או בכל בעיה אחרת יש לפנות לעו"ס שמלווה אותך או למנהל ההוסטל.

מנהל פורום סכיזופרניה