חוסר כח רצון או סכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/09/2013 | 06:28 | מאת: דויד

אני כבר סובל שנים, מחוסר אנרגיה לתפקד. אני מתכוין על עבודה או לימודים. אבל כל השאר היגיינה בישול קריאה וכו' הכל בסדר. אכן עברתי משבר דכאוני במשך כשנה בגיל 17, וזה מה שיצא ממנו. חצי בריא.? הרופא אומר שאני חולה. וקורא לזה סכיזופרניה סימפטומים שליליים - הוא טוען שהחשיבה שלי לקויה ובעיקר דמיונית כי "אני רוצה חיים קלים", ובעצם חליתי באובדן יוזמה ו"כח רצון". מפורש אומר שאין לי 'תסמינים חיוביים'. התרופות, הן האנטי פסיכוטי והן הנוגדי דכאון כמעט ולא עוזרות. כי אין לי דכאון אני ממזמן יוצא ופוגש חברים, אני קורא הרבה יושב שעות באינטרנט. אבל לא עובד, ולא לומד כלום. הייתי מאד רוצה לדעת מה נראה לך הדבר הזה? מציק לי להבין את הסבר מה עובר עלי.

אי אפשר לאבחן את מצבך בלי בדיקה פסיכיאטרית. אם אתה מרגיש שהטיפול לא עוזר לך כדאי לפנות לרופא ולבקש טיפול מכוון למה שמפריע לך. טיפול שיחתי וטיפול שיקומי יכולים לעזור.

מנהל פורום סכיזופרניה