בריאות הנפש ?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/11/2010 | 15:00 | מאת: אמא עצובה

שלום רב - הבן שלי בן 22, נראה שסובל מהפרעה כל שהיא. למד במסגרת לחינוך מיוחד, סיים 12 ש"ל בהצלחה, סיים שירות צבאי לאחר 20 (~) חודש בשל קושי נפשי. - כל כך הרבה תסמינים והיבטים נפשיים ורגשיים יחד(?) - * אולי מדובר בהפרעת אישיות . * אולי מדובר בהפרעה התנהגותית . * אולי מדובר בהפרעת חרדה . * אולי מדובר בהפרעה במצב הרוח . * ואולי גם בהפרעת הסתגלות . - * ואולי יש עוד היבטים - ואולי זה לא התסמינים הנ"ל. - * ברגע אחד מאדם שמח הוא הופך לאדם מר. * חסר מוטיבציה, ירידה בתפקוד, לא עובד ולא לומד. * נראה מנותק מהמציאות, לא מצליח להיות ממוקד. * קיימת התנהגות של הפרת כללים וחוסר שליטה : - הוא משקר הרבה (כל הזמן) גונב (בקטן) גם מהמשפחה. - חשוב לציין שהוא לא אלים ולא תוקפני (~), מנומס, חברותי מאוד, ללא עבר פלילי, ומנופח בחוש הומור . נדגיש שלמיטב ידיעתנו הבן לא משתמש בסמים,. - * למי פונים, איך מתחילים בברור, מי הגורם המוסמך. * איזה טיפול נכון בשלב זה לבן, שיחות, תרופתי, אשפוז. * איך נכון לפעול בשלב זה, מה הטיפול התומך המתאים ?. - אני מבקשת לקבל את הכוונתך והמלצתך . כל מידע נוסף בנושא הנ"ל התקבל בברכה. - בתודה מראש בברכה

24/11/2010 | 17:23 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש צורך בבירור מעמיק (דהינו בדיקה של פסיכיאטר) על מנת להגיע למסקנות טיפוליות. התשובות לשאלותיך: - למי פונים? לפסיכיאטר. ניתן לפנות דרך קופ"ח, ניתן לפנות למרפאה לבריאות הנפש באיזור המגורים (עם הפניה מרופא משפחה) וניתן לפנות לפסיכיאטר פרטי. - איזה טיפול נכון בשלב זה? את זה ניתן יהיה לומר רק לאחר בדיקה. כל האפשרויות פתוחות. - איך נכון לפעול בשלב זה? לדבר עם בנך, להביע בפניו את הדאגות שלך ולראות אם הוא מוכן להיבדק ע"י פסיכיאטר לצורך בחינת אפשרויות טיפוליות שיכולו לקדמו בחיים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה