OLANZAPINA

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/11/2010 | 19:22 | מאת: ד"ר צבי

אני מנסה לעזור בחבר בברזיל-משפחה שרוצה לעלות ארצה (תושבים חוזרים אחרי 30 שנה). אחד הילדים שהוא כבן 23 סובל מהמחלה אבל שנים חשבו שהמדבור בביפולר. השאלה: חולה מטופל ב OLANZAPINA או CLOZAPINAץ האם ישנו טיפול טוב יותר? טיפול של הלם? טיפול אחר? מדובר במקרה קשה והחולה היה 3 שנים כמעט במצב של "ניתוק" גמור. תודה (אפשר כל טיפול קיים כולל טיפול פרטי)

16/11/2010 | 20:27 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לתת המלצות ספציפיות דרך פורום אינטרנט ובוודאי שלא דרך צד שלישי. רק לאחר בדיקה מעמיקה של המטופל ע"י פסיכיאטר ניתן יהיה לתת תשובות לשאלותיך. לגבי התרופות שאתה מציין - גם אולזפין (זיפרקסה) וגם קלוזפין (לפונקס) הם תרופות טובות למחלת הסכיזופרניה. טיפול בנזעי חשמל (מה שאתה קורא טיפול ב"הלם") היא אפשרות טיפול טובה במידה ויש מרכיבים קטטוניים בולטים או אפקטיבים (כלומר דכאון או מאניה) ולאחר שטיפול תרופתי לא הצליח. המלצה נוספת - כשיגיע לארץ יש לדאוג להביא את _כל_ המסמכים הרפואיים שלו כדי להבטיח רציפות טיפול טובה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה