מה הסיבה לסכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/07/2013 | 19:25 | מאת: שרה

אני חולה בסכיזופרניה 8 שנים ועדיין לא הבנתי ממה נובעת המחלה האם זוהי בעיה פיזית או תוצאה של אי שביעות רצון מהחיים או מקשיים שהנפש לא מצליחה להתמודד איתם. תודה מראש

הסיבה לסכיזופרניה לא ידועה. כן ידוע שזו מחלה מוחית ולא תסכול או חוסר התמודדות. ידוע שיש לה מרכיב גנטי, לדוגמא, בתאומים זהים הסיכון של אח של תאום חולה לפתח מחלה הוא 50%. ידוע שהמחלה פורצת בגלל שילוב של פגיעות גנטית וגורמים סביבתיים כמו זיהומים, טראומה וכו.

19/07/2013 | 09:34 | מאת: חבר דימיוני

חוסר היכולת של הרופאים להתנתק מזרימת הבריאה גורם למחלות נפש

מנהל פורום סכיזופרניה