אופוטרופוס גוף - זריקה בכפיה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/07/2013 | 18:21 | מאת: אור

שלום רב אמי חולת סכיזופרניה אשר הייתי בטיפול כפוי בגהה . בסיום הטיפול אמי הייתה אמורה לטול תרופות שירגיעו את החרדות שלה ואת ההזיות . נכון להיום היא אינה נוטלת תרופות והכל חזר לקדמותו ( מצבה הנפשי רעוע ). אנו הילדים ואבי אין אנו מעוניינים לאשפז אותה בכפיה . אנו מועניינים לטפל בה בבית . אשמח לקבל את עצתכם מה אנו יכולים לעשות כדי שאמי תקבל טיפול כל שהוא . חשבנו על זריקה בכפיה . עלי לציין כי אנו האופוטרופוס גוף ורכוש של אמי . תודה אור

טיפול פסיכיאטרי או אשפוז פסיכיאטרי בכפיה יכול להינתן רק בהוראת הפסיכיאטר המחוזי, גם אם יש לאדם אפוטרופוס על גופו, האפוטרופוס אינו יכול לתת הסכמה לטיפול כזה. אם היתה מסוכנות לפני או בזמן האשפוז אפשר לשאול את המחלקה האם יש מקום לבקש הוראה לטיפול מרפאתי כפוי, אז האם מחוייבת להגיע למרפאה ולקבל זריקה. אם אתם אפוטרופסים על גופה, ויש המלצה של רופא על טיפול תרופתי, אתם לא מחוייבים לקבל את הסכמתה לטיפול, כלומר, ניתן לתת אותו ללא ידיעתה. לשם כך עליכם להתייעץ עם הפסיכאטר שהמליץ על התרופות, יש מספר דרכים לעשות זאת.

מנהל פורום סכיזופרניה