ריספרדל וסמאפ

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/06/2013 | 20:46 | מאת: אני

אני מתופלת בסמאפ , הרופא המליץ לעבור לריספדרל בגלל תופאות לוואי של עצירת שתן ולחץ דם גבוה. אני מפחדת כי כתוב שיש סיכוי גבוה למוות משבץ מוחי בגלל תרופה הנל. האם הדור החדש באמת יותר מסוכן ואולי עדיף לטפל בדור הישן? אשמח להסבר על ההבדלים והמלצה להמשך

לתרופות הדור החדש יש יתרון בכך שהן בדרך כלל לא גורמות לתופעות לוואי של תפיסת שרירים, רעד או תנועות לא רצוניות. החיסרון שלהן הוא שהן גורמות בשכיחות גבוהה לתסמונת מטבולית - עליה בתיאבון ובמשקל, עליה ברמת השומנים בדם, סוכרת. תרופות הדור הראשון הפוכות, גורמות יותר לתופעות לוואי בשרירים והרבה פחות לתסמונת מטבולית. כל אחד מגיב בצורה שונה לתרופות, יש אנשים שלא יפתחו תפיסת שרירים מתרופות מהדור הראשון ואנשים שלא יפתחו תסמונת מטבולית עם תרופות מהדור החדש, לכן אין תרופה, או דור, שהם יותר טובים או יותר מסוכנים. הבחירה היא אישית לפי הסיכון האישי של כל אחד (פחות מומלצות למי שעלול לפתח סוכרת תרופות מן הדור החדש) ולפי תופעות הלוואי שהוא מפתח. פני שוב לרופא המטפל שלך עם ההתלבטות.

מנהל פורום סכיזופרניה