טיפול בזריקה בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/06/2013 | 06:01 | מאת: בן44

היי אני מאובחן מזה כ20 שנה כסובל מסכיזופרניה. במהלך השנים טופלתי בכמה התרופות אבל התרופה העיקרית בה אובחנתי הינה זיפרקסיה. אני מתקשה לזכור לקחת תרופות מידי יום. שמעתי שיש אפשרות לזריקה וקראתי אצלך על זיפהדרה. מכייון שהצצתי וראיתי שהתרופה יקרה מאוד רציתי לדעת אם יש תרופות זולות יותר ו/או בסל התרופות שניתנות בזריקה אחת לחודש ומתאימים לחולה כמוני.

תרופות שעדיין נמצאות תחת פטנט, כמו זיפאדהרה, קספליון וריספרדל קונסטה יקרות יותר. התרופות נמצאות בסל הבריאות לאנשים עם אבחנה של סכיזופרניה. לאחר הנחה המחיר בין 200-400 ש"ח לחודש בתלות במינון. התרופות הזולות יותר שייכות לדור הראשון של תרופות אנטיפסיכוטיות. יש זריקות הניתנות פעם בשבועיים, פעם בשלושה וגם פעם בארבעה שבועות. כדאי לשקול עם הפסיכיאטר המטפל את היתרונות והחסרונות של בטיפול בזריקה מול טיפול בתרופה מן הדור השני.

מנהל פורום סכיזופרניה