סרוקוול - השמנה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/06/2013 | 19:33 | מאת: הילה

מישהי הקרובה אלי סובלת סכיזופרניה קלה שהן כנראה מתוצאה של חרדות שהיא סובלת מהן במשך שנים. היא לוקחת כבר 7 שנים את התרופה ומשתמשת בסרוקוול. הבנתי ממנה שהיא משתמשת בגרסא הטבעית יותר של הסרוקוול. היא משתמשת בכדור לאחר שמס פסיכיאטרים המליצו לה להשתמש בכדור. כתוצאה מהכדור היא עלתה מאד במשקל ואני חוששת לבריאותה. היא פעילה ספורטיבית ולא אוכלת הרבה לכן אני מניחה שהכדור באמת הוא הגורם העקרי. אני מאד רוצה לעזור לה לרזות. כיצד אני יכולה לעזור לה? חשבתי לעודד אותה להרשם למסגרת אירובית, תחת השגחה של מדריכים, ובנוסף לעודד אותה לפנות לדיאטנית? האם קו המחשבה שלי נכון? האם היא יכולה להוריד במשקל, למרות הכדור? לתשובתך אודה.

09/06/2013 | 13:53 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הנושא נידון כאם רבות בפורום, ניתן לעשות חיפוש. בקצרה: 1) קודם יש לבצע בירור לסיבות השמנה כדי לשלול סיבות אחרות (כגון הפרעה בתפקודי תריס, הפרעה אנדוקרינית אחרת וכד'). 2) במידה וכן מגיעים למסקנה שזו תופעת לוואי של הכדור - מומלץ (כפי שאת מציינת) לבצע פעילות ספורטיבית במקביל לדיאטה מאוזנת. אגב - הכדור עצמו לא גורם ישירות לעליה במשקל - הוא גורם לעליה בתיאבון ומכאן ההשמנה. 3) מומלץ להתייעץ עם הפיסיכיאטר המטפל. לפעמים מגיעים למסקנה שיש צורך בשינוי מינון או החלפת טיפול, בהתאם למצב הספציפי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה