האם חל שינוי בהגדרת מחלת הסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/05/2013 | 19:06 | מאת: מוטי

והחולים המשתייכים לקבוצת החולים במחלה זו בעקבות ספר ההגדרות החדש שיצא(DSM5)?

09/06/2013 | 13:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש מספר שינויים ב-DSM 5 לגבי סכיזופרניה: 1) נכון ל-DSM 5 אין הבדל בין מחשבת שווא "ביזארית" ללא ביזארית מבחינת האבחון. 2) חייבים לפחות תסמין "חיובי" אחד מבין הבאים - מחשבות שווא, הפרעות בתפיסה או הפרעות בהלך החשיבה. 3) בוטלו תתי הסוגים של סכיזופרניה, כלומר היום יש רק "סכיזופרניה" ולא מציינים תתי סוגים כגון סכיזופרניה פראנוידית, לא מאורגנת או קטטונית. הביטול נעשה בשל חוסר האמינות אבחנתית בין תתי הסוגים והיעדר השלכות טיפוליות. 4) מציינית את החומרה של התסמינים השונים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה