הפרעות שינה לאחר זריקת קלופיקסול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/05/2013 | 21:42 | מאת: רות

שלום רב, בני בגיל 37, יש לו זכיזופרניה פרנואידית, הוא מטופל כבר כ-7 שנים בזריקת קלופיקסול 300 מ"ג כל שבועיים, לאחר הזריקה בלילה הוא לא מצליח לישון, וגם בלילה השני, במשך היום הוא מאד רדום, הרופא הפסיאטר המטפל נתו לו כדורי שינה, אך ללא הועיל, שאלתי היא, מה עושים? הרופא שלו כמעט ולא מתיחס לבעיה הזו, אבל באמת הוא סובל ממנה כל שבועיים, וזה מאד קשה לו, האם יש לזה פיתון, או הצעה שאפשר להציע לרופא שלו, שיתן לו, תודה רותי

09/06/2013 | 12:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרם פורום אינטרנט. באופן כללי יש לבצע בירור על סיבת חוסר השינה - אמנם זה יכול להיות קשור לזריקה, אולם יש לשלול סיבות אחרות כגון בעיה גופנית (בלוטת התריס, בעית נשימה בלילה ועוד), החרפה נפשית (כגון דכאון, מאניה, חרדה או פסיכוזה), תופעת לוואי מתרופות אחרות ועוד. כמו כן יש לדאוג להקפיד על הגיינת שינה (להימנע משתיית קפה בערב, להימנע מפעילות ספורט בערב, לא לאכול ארוחות מאוחרות, להוציא גורמים מסיחים מחדר השינה (טלויזיה, מחשב) ועוד. לגבי כדורי שינה - יש סוגים שונים של כדורים שיכולים לעזור לשינה (לא רק כדורי שינה "קלאסיים"). שוב - יש לפנות לרופא המטפל לצורך בירור, טיפול, וקבלת פרטים נוספים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

10/06/2013 | 10:12 | מאת: רותי

לד'ר ססר ,תודה על תשובתך,בני ניסה בכל זאת להמשיך בזריקות, אך, הסבל של חוסר שינה בימים הראשונים לאחר הזריקה ממשיכים, הוא מתחיל להתקומם, ואומר לי שהוא יפסיק את הזריקה, ולא יחפת לו להשתמש במקום הזריקה בכדורים, שאלתי היא האם יש תחליף לזריקת הקלופיקסול, בכדורים, השהם יכולים להוות תחליף מדוייק , באיזון, כי הזריקה עוזרת לו להתאזן, עד לא התיעצנו עם הרופא המטפל שלו, כי הוא יחזור מחופשה רק מאוחר יותר, ואז אתיעץ איתו בנוסף, עד שאיתיעץ איתו הייתי רוצה שתענה לי על שאלותי בנידון, תודה מראש רותי

מנהל פורום סכיזופרניה