שאלה מביכה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/05/2013 | 16:01 | מאת: סכיזופרנית

אני חולה בסכיזופרניה כבר שנה מטופלת בסאפריס 10 מג. מאז תחילת השימוש בתרופה התחילה לי תופעה מביכה - גזים מרובים. הסתכלתי בעלון לצרכן וגזים הם לא מתופעות הלוואי של התרופה. לפני מס חודשים רציתי להחליף את התרופה בגלל הטעם שגורם לי לבחילה והפסיכיאטרית שלי המליצה על גאודון. עליתי עם הסאפריס 10 קג בתקופה של חודש ואני לא רוצה להעלות שוב במשקל. מה דעתך? אשמח לתגובה

18/05/2013 | 08:39 | מאת: צילה

עם גאודון ירדתי 10 ק"ג בשלושה חודשים (בשילוב של הפחתת האוכל, ללא פעילות גופנית)

02/06/2013 | 16:43 | מאת: אורית

אני לוקחת 160 מ"ג גיאודון וזה עושה לי תיאבון ....

09/06/2013 | 11:53 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. רב התרופות נוגדות הפסיכוזה דומות ביעילות אולם שונות בפרופיל תופעות לוואי ודרך המתן. הדבר נכון גם לגבי תופעת העליה במשקל. לגבי תכשירים מדור שני: עליה במשקל הגדולה ביותר - לפונקס, זיפקרסה. עליה במשקל בינונית - סרוקוול, ריספרדל, אינווגה. עליה במשקל מינימלית, אם בכלל - סוליאן, אביליפי, גאודון. יחד עם זאת יש לסייג את הדברים בכך שזה מאד אינדיווידואלי, ויש רבים שלא עולים במשקל כלל, גם עם תרופות בראש הרשימה. כמו כן - יש לעשות בירור של עליה במשקל כדי לשלול גורמים אחרים - כגון בעיה בתפקודי בלוטת התריס, החמרה נפשית (יש סוגים של דכאון בהם יש תאבון מוגבר), וכו'. כמו כן יש להקפיד על כושר גופני ודיאטה מאוזנת (זה תמיד נכון). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה