סכיזופרניה עייפות ותיפקוד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/03/2013 | 11:15 | מאת: ננא

שלום קודם כל שמח לראות שיש פורום כזה ואנשים שעוזרים! איבחנו לי סכיזופרניה פראנויה לקחתי ריספרדל - עייף החלפנו לסוליאן - עייף החלפנו לפלואנקסול - עייף במקביל אני לוקח פרוזאק מרוב עייפות אני לא מתפקד - לא קם לעבודה בזמן, רק רוצה לישון ולנוח כל הזמן נראה ישנוני בעבודה בכל שינוי שעשיתי בתרופות זה לווה בפיטורין אני לא רוצה שזה יקרה שוב מה מומלץ? תודה

10/03/2013 | 10:42 | מאת: ננא

מישהו יכול לעזור?....

14/03/2013 | 10:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - תסמין של עייפות יכול להיות קשור להרבה מאד דברים. נכון שאחד מהם יכול להיות הטיפול התרופתי, אולם יש גם סיבות רבות אחרות שצריך לשלול, כגון: 1) החמרה נפשית (בעיקר דכאון) יכולה להתבטא כעייפות, ללא קשר לטיפול התרופתי. 2) הפרעה גופנית לא מאובחנת (כגון תת פעילות בלוטת התריס, אנמיה (ירידה בספירת הדם האדומה), ירידה הלחץ דם, מחלות ויראליות שונות ומגוון הפרעות גופניות אחרות). 3) הפרעת שינה (כגון הפסקות נשימה במהלך השינה sleep apnea). 4) שימוש בסמים מסויימים. ועוד. לסיכום - יש לפנות לרופא לשלילת סיבות אחרות לעייפות. אם בכל זאת מגיעים למסקנה שזה קשור לטיפול התרופתי - ניתן לבחור תרופות שפחות גורמות לתופעות של עייפות. צתריך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה