תל אביב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/10/2010 | 23:24 | מאת: אחות מודאגת

שלום לך דוקטור. אחי נסע לטיול לפני עשר שנים להודו. בהודו הוא לקח סמים שכנראה העירו אצלו איזו שהיא מחלה. חברים נאלצו להחזיר אותו לארץ במידי. בארץ הבנו ישר שהוא לא עצמו, הוא היה מבולבל לא דיבר משפטים ברצף הגיוני דיבר על צבא ומלחמה, בזבז המון כסף בתקופה קצרה. (בצבא אחי היה גו'בניק). מאז למעלה מעשר שנים טופל אחי אצל פסיכולוג ופסיכיאטר (לאחר אישפוז לפני עשר שנים). אחי כבר לא עובד למעלה מחמש שנים גר אצל אימי, ונוטל כדורים נראה לי רספרדל. הוא הפסיק ללכת לפסיכולוג בטענה שהוא לא תורם לו. אחי נוהג ברכב ומתנהג נורמלי לחלוטין, בעצם בערך, היום והלילה הפוכים אצלו והוא אינו עובד. גם לא רוצה לעבוד. הוא טוען שהכדורים מחלישים אותו וגורמים לו לישון המון. איך אפשר לעזור לו? האם יכולים להיות לו חיים נורמלים לתפקד כבעל ותחזק משפחה? בבית אף פעם לא קראנו למחלה בשמה האם הוא סכיזופרן? האם מחשבות שווא נעלמותלחלטין בזמן ניטלת הכדור? סליחה שההודעה מעט ארוכה, אני דואגת לאחי ורוצה את הכי טוב שיהיה לו....מקווה שתבין. תודה רבה

04/11/2010 | 23:25 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום וסליחה על האיחור, הייתי בכנס בחו"ל. את שואלת מספר שאלות: 1) האם יש לו סכיזופרניה? לא ניתן לאבחן דרך פורום אינטרנט. התקף פסיכוטי שמלווה לאחר מכן בחוסר תפקוד בהחלט יכול להיות סכיזופרניה אך זה גם יכול להיות הפרעה דוקוטבית, השפעה של סמים (ולא ברור אם הוא עדיין משתמש) כמו גם מספר אפשרויות נוספות. לפיכך צריך להפנות את השאלה לפסיכיאטר המטפל. 2) האם מחשבות שווא נעלמות לחלוטין עם נטילת תרופות? בד"כ כן, אבל לפעמים הם נעלמות רק חלקית ולפעמים, במקרים עמידים לטיפול, בכלל לא. 3) איך אפשר לעזור לו? ניתן להפנות אותו לשיקום (במידה ויסכים) דרך הרופא המטפל. יש מגוון אפשרויות כגון עבודה, לימודים, מגורים, חיי חברה ועוד. יש יותר פירוט על אפשרויות השיקום בדיונים אחרים בפורום. 4) האם יוכל להקים משפחה? שאת שאלה שחוזרת שוב ושוב בפורום. בקצרה - כן. לכל אחד, גם למתמודד עם בעיות נפשיות, מגיע הזדמנות להכיר בני זוג ולהקים משפחה, במיוחד כשמדובר באדם שבסה"כ מאוזן תרופתית ועם פוטנציאל תפקודי. אך זאת בתנאי שהוא רוצה בכך... בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה