בת 72 סובלת מאד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/01/2013 | 22:04 | מאת: אופיר

אמי בת 72 חולת סכיזופרניה ודיכאון [אושפזה בפעם האחרונה לפני כ-13 שנה] טופלה בהלידול 5 מ"ג ובריספונד 4 מ"ג וברסיטל 20 מ"ג+דיקינט [לרעידות] + תרופות נוספות ל-לחץ דם,תעוקת חזה וכולסטרול, לפני כמה חודשים עברה מה שאובחן כאירוע מוחי קל, מאז מטופלת גם ב"מדלל" , בעקבות החמרה בדיכאון ובמקביל ירידה משמעותית ביכולות פיזיות[הליכה וכד'] וכחלק מבדיקות לאחר ה"אירוע" הפנה אותנו נוירולוג לרופאה פסיכוגריאטרית שהחליפה את הטיפול ב הלידול ריספונד ודקינט ב-סרוקואל,כהתחלה-50 מ"ג ליום,בשלושת השבועות הראשונים אמי היתה אאוט כמעט לגמרי וסבלה מהזיות וחוסר שקט ומאז חלפו שבועיים נוספים,המינון שהיא נוטלת כרגע-100 מ"ג,ועדיין סובלת מחוסר שקט-"הראש שלי לא בסדר",ההזיות פחתו אך לא נעלמו לחלוטין,כמוכן מתלוננת על כאבים [בטן-חזה-ראש] שאלתי: האם סרוקואל עשוי להוות תחליף ל הלידול 5 מ"ג + ריספונד 4 מ"ג ובאיזה מינון?[ממה שקראתי הבנתי ש5 מ"ג הלידול שווה ערך ל150 מ"ג סרוקואל] האם לחזור לטיפול הקודם או לשלב זו אופציה?

06/02/2013 | 13:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שאני כותב פה רבות - לא ניתן לאבחן אנשים דרך פורום אינטרנט ובוודאי שלא ניתן לתת המלצות טיפוליות ספציפיות. צריך להתייעץ עם הפסיכוגריאטרית. באופן כללי - סרוקוול היא תרופה נוגדת פסיכוזה טובה עם פחות תופעות לוואי נוירולוגיות מתרופות מדור ראשון (כגון הלידול). לגבי מינון - זה אינדיבידואלי ומשתנה בהתאם למצב הקליני. ניתן לתת סרוקוול עד מינון מקסימלי של 800מג. בברכה, ד"ר אהוד ססר

14/03/2013 | 03:17 | מאת: הראל

אשמח לשוחח איתך על הבעיה שלך,אני חושב שאוליי אני יכול לעזור . 0546806766

15/03/2013 | 13:24 | מאת: יאיר ישראל חרעוץ

סכיזופרניה לא באמת כזו נפוצה ואתה חי בשקר לגבי עצמך.

מנהל פורום סכיזופרניה